Atari´s blogg!

Atari´s blogg!

Atari´s blogg!

Denna bloggen handlar om fjordhästen Atari som är född 2006 e: Kim Hero 221 u: Tindra 3093 ue: Knast Halsneas 173 i bloggen kan även Gusten född 83 e: Ene 55 u: Freja 1828 ue: Frippe 91 nämnas. Atari är min framtida allround och tävlingshäst och Gusten var min första häst som jag ägt. Gusten togs bort pga ålder hösten 2011 då hann var 28 år gammal, han kommer alltid ha en speciellt plats i mitt hjärta

T Träning!

UtbildningSkapad av Linda mån, december 16, 2013 09:10

Senaste veckan har det varit ganska lugnt på hästfronten, jag har sovit dåligt och inte mått så bra. Men lite har det hästaktivitet har det blivit. Tisdagen så red kompisens dotter och jag höll lektion som vanligt. Red över lite bommar och tränade på att stå i lätt sits över bommarna och ibland rida lätt, lätt som en plätt för duktiga ryttarinnan. Avslutade med att skritta och trava runt på ovalbanan ute i snön, för säkerhets skull så satte jag på grimskaft på Atte men det hade ju inte behövts men säkerhet framför allt när det är unga ryttare.

Onsdagen så red jag i ridhuset och första minutrarna så kändes det som jag inte alls kunde rida men så sa jag åt mig själv att skärpa till mig och sträckte på mig och red istället för åka häst. Det gick mycket bättre då och det var ju skoj, tränade på det vi gjorde sist på T träningen och det gick hyfsat i skritt och trav men i galoppen så blir det svårt och han blir ganska öppen i formen. Körde en del galopp och framför allt höll galoppen och lät han inte sakta av. Längtar tills bra underlag ute så man kan galoppera lite på stora utevolten eller på ovalbanan för ahn behöver få upp kondisen och styrkan.

Söndagen så var det dags för T träning igen. Denna gången red jag med M som har häst på gården som rider western så vi red olika men stilar men gick bra för man red en stund och sen fick man pusta lite så red den andra och så red man lite själv och T slängde ett öga på oss. Samma arbete som förra gången och han svarar fortare denna gången och kommer till arbete snabbare. Sen galoppen, höger är lättare måste bara se till att han svarar fortare att ger jag galoppskänkel så skall han fatta nu och inte om ett par meter. Vänster fattar han men svår att hålla ihop och ställa honom. Går ju lättare om jag sitter som jag skall och inte lutar mig framåt men känslan är att jag sitter och lutar mig jättemycket bakåt i den galoppen men enligt T så blir jag rak då så känslan luras lite. På slutet blev det en stund utan stigbyglar och tränade på att öka traven på långsidorna utan att han skall tappa formen. Sen som avslutning så gick vi upp på pallen lite och ville att han skulle stå still med alla fyra hovar på pallen och första försöket så gick det men sen stressade han över lite och då tog vi det steg för steg och halt i mellan och så stog han lugnt där på pallen med alla fyra igen. Fick även tips att träna på ryggningen i bruksridningen på samma sätt och ta steg för steg så han inte stressar igenom det. Kul lektion och får se om T kommer tillbaks och har fler träningar. Han tyckte att med mer kondis och styrka och kanske få bort magen lite så kommer han gå LA i vår.

Nu är det en som kallat Atte tjock och en som sagt att han har lite bukmage och visst ett par kilo kan han gå ner, han var finare på betet i somras men vill inte byta hage på honom för det fungerar så bra och de har ju fritillgång och jag tycker det är skönt när de är ute många timmar. Blir det bra underlag ute så kan man ju rida mer ute och på utebanan och träna mer kondis och då blir det ju lite roligare också. Köra är ju även bra för kondisen men just nu är det is med snö över så måste blir lite bättre underlag först. Men först så blir det vila i ett par dagar då jag jobbar i Stockholm denna veckan.  • Kommentarer(0)//atari.hovar.com/#post257

Nya tränare

UtbildningSkapad av Linda sön, december 08, 2013 21:47

Har äntligen en bra dator hemma igen så kanske så kan bloggen leva lite igen. Har inte skrivit på länge men det har hänt en hel del.

Förra söndagen så testade jag rida för en ny tränare. En kille som tränar och tävlar både dressyr och western, westernklubben har tagit honom till stallet så var på hemmaplan och det är ju bekvämt. Skulle ha ridit tillsammans med en tjej men lastningen av hästen gick inte så bra så vart en timmes privatlektion istället. Tränade mycket på grunder och han skall bli stabil i formen. Höll innertygeln stabil och tog igenom halvhalterna på ytter och samtidigt såg till att han gick fram och det fungerade bra och man kände verkligen att det klickade till och hästen blev mjuk. Olika svårt i bägge varven och svårast var det i galoppen för han har inte riktigt styrkan att korta sig så mycket där. Riktigt roligt lektion var det och riktigt skoj att känna den där känslan när hästen verkligen är med en. Tränaren sa också att han trodde att Atari kommer kunna gå medelsvår dressyr med rätt träning och det är ju skoj. Har en till träning inplanerad till för denna tränaren sen får man se om han kommer tillbaks fler gånger. Har en bra hemmatränare i stallägaren också men tror det är bra att träna ibland för flera.

Idag så var det dags för en ny tränare igen men denna gången en körtränare E som kom till mitt stall. Selade Atte och han tittade så selen satt bra sen gick vi ut för spänna för. Han tog Atte och försökte backa in honom mellan skaklarna och efter nått försök så gick det bra och Atte stod kvar så jag spände för. Han nya skaklar på vagnen så blev lite pyssel innan E tyckte det var okej. Jag satte upp och körde till volten, första biten så taktade Atte lite mest för han tyckte det var skoj tror jag. Sen körde E honom på volten i både skritt och trav och provade även en galopp. Atte skötte sig bra men E tyckte han bet sig fast lite i betet och att han var stelare i ena varvet så flyttade ner tömmen på bettet. Var kul att sitta bredvid och se hur sin häst kan gå fint och slippa vara nervös. Sen körde vi runt på hela gården, runt på baksidan och runt ovalbanan som ligger vid hagarna. Fast hästarna sprang och frustade i hagen så brydde sig inte Atte, sen tog vi en lite sväng ute också men då märkte man att Atte blev trött för i backen så ville han bara skritta. Åkte hem och lossade vagnen och så passade vi på att fixa skaklarna så det var lite kortare och skulle sitta lite bättre. Det var riktigt skoj att får hjälp av en duktig kusk och se han bara sitta upp och kräva saker och Atte svarade bra på det och speciellt att han inte mesar och för så försiktigt som jag kan bli ibland. Jag var bara lite nervös precis när vi körde iväg och jag körde men annars var jag lugn och nu är jag taggad på att köra mera. Måste dock ha medhjälpare när man spänner för och det kan ju vara bra att köra ett tag med medhjälpare så man känner sig lite trygg.

En kompis dotter som är 8 år rider Atte varannan vecka och jag är deras ridlärare. Jätteskoj att se de för hon är jätteduktig och tycker det är så kul och Atte är så snäll mot henne. Tuff är hon också så hon travar på själv i ridhuset och vi övar på rida mellan koner, olika ridvägar och av och igångsättningar. När man inte är vann att ge lektioner så märker man att det som är så självklart för en annan är ganska svårt att lära ut till andra och man får tänka till hela tiden men när man ser hennes leende så är det värt det.

Var en sväng ner till Globen och såg lite dressyr och såg speciellt clinicen med Lussan, Tinne och en mentalcoach Kjell. Var verkligen intressant och gav en tankeställare och inspiration. En ganska snabb runda i annexet slutade med ett nytt vintertäcke från Börjes, ländtäcke från Agria och en stallbok.  • Kommentarer(0)//atari.hovar.com/#post256

Fjordhäst SM, tillridning och nytt stall!

UtbildningSkapad av Linda ons, augusti 07, 2013 15:04

Det har hänt en hel del sedan sitt jag skrev. Semestern nere hos syrran var bra och Atte trivdes bra på betet tillsammans med shettisarna. Vi var ett litet gäng som red på mornarna innan det blev för mycket mygg och det var lite blandat med ridhus/ridbanan och ute i skogen. Lånade hem en Globus Loke allround sadel och testade. Sadeln var okej men lite hård men för smal för Atte. Blir att leta vidare.

Var nere på Fjordhäst SM på Ökna skolan och det var som vanligt väldigt trevligt att titta på fina hästar och träffa alla människor. Årets tävlingar var väldigt bra arrangerade och tävlingsplatsen med boendet på elevhemmen som låg nära tävlingarna var toppen. Var väldigt fina hästar i dressyren så blir att träna hårt inför nästa sommar. Bruksbanan och precisionsbanan var också väldigt bra byggd så vi i publiken kunde följa med ekipaget hela vägen. Man kan säga att det var ett par väldigt trevliga dagar med fint väder och längtar redan till nästa år.

På vägen hem från semestern så lämnade jag Atte hos Moa i Sundsvall som hade honom på tillridning i två veckor. Atte fick gå i hagen bredvid hennes två fina unga fjordston och Atte verkade trivas bra där. Var kul att se dagliga bilder och läsa uppdateringar på facebook om vad de gjorde. Fick beröm för en väluppfostrad häst och det känns ju bra att få lite kvitto att man lyckats med hans uppfostran och inridningen. Väldigt nyttigt att få lite bekräftelse att man inte varit helt ute och cykla med hans utbildning, sen tycker jag att det var bra med en paus för min del och få lite motivation. Mer om Moa kan man läsa på hennes blogg http://www.moabelin.n.nu/blogg

Mitt i tillridningsperioden så hämtade jag honom och tillsammans med Moa for till Jättendals ridklubb och hade kickoff för Ångermanlandsläns fjordhästförening. Vi var bara tre ekipage som bodde över och tillsammans tränade på bruksridning och dressyr. Bruksridningen var jätteskoj tyckte bägge och tror det passar Atte jättebra för han är lugn men gillar lite utmaningar så nu är målet att kvala till SM klassen nästa år. Fick tillfälle att provrida en Crown Grandee allround på Atte och den gillade jag så nu skall jag försöka hitta den sådan.

I söndags så for jag till Sundsvall för hämta hem Atte. Har varit nyttigt att ha honom på lite tillridning och Moa har skött honom på bästa sätt men man saknar ju sin prins. Innan vi for hem så red Moa honom på planen och visade lite hur hon jobbat och sen fick jag hoppa upp. Han kändes jättefin och nu fick jag provrida ytterligare en sadel men denna gång en Crown Jessica dressyrssadel och den var bra och trivdes i den och kändes inte alls som jag trillade framåt i den som jag gör med min Morris & Nolan. Så här i efterhand så är det en del tecken på att min sadel inte passar mig och Atte helt optimalt och det är ju synd när man köpt en väldigt dyr sadel för två år sedan som dessutom är mjuk och skön. Så nu sitter jag och surfar sadlar för fullt och önskar att man hade mer pengar än man har. Nåja resan hem med Atte gick utan problem och vi åkte direkt till vårat nya stall som heter Vålbacken och ligger utanför Brunflo, Östersund. Atte fick komma ut på bete med nya kompisar och ihopsläppet gick utan problem.

Orsaken till stallflytt är att vårat gamla stall har blivit uthyrt till en skola med ridutbildning och möjligheten att stå kvar fanns med då flytta ut i utestallet och ingår det att ta hand om skolhästarna på kvällarna och helgerna och det tyckte jag inte var intressant. Så jag och två till flyttar till anläggningen i Vålbacken. Stallet är på ca 15 boxar och så är det ingång från stallet till ridhuset. Det finns det en ovalbana och en stor utebana på kanske på 80x60 och förhoppningsvis så finns det bättre utevägar där. Kom dit i söndags kväll och det verkar vara bra trevligt folk där och tror vi kommer att trivas. Just nu går hästarna ute på bete fortfarande men stödfodras med hö pga lite bete och kommer nog stallas in i slutet av månaden.

Måndagen så var jag bara uppe i hagen och sprayade Atte med flugspray och kollade att han mådde bra. Då var det var två hästar i hagen och det var lugnt men sen fick jag höra att ena hästen och Atte hade bråkat så den fick ett sår på benen och boxvila, Atte har lite bitmärken men inga skador som tur är.

Igår så skulle jag rida ut med två tjejer i stallet men vart så mycket regn så blev en tur i ridhuset och Atte var så seg, ville inte går fram alls och så hade jag inte sporrar eller spö så kunde inte peta till honom heller. Men nu när jag provridit andra sadlar så märker jag att min inte är optimal så vill ha en ny typ nu!

Idag och resten av veckan kommer vi rida ut och kanske leka med lite galopp på stora utevolten och sen lördag är det tävling LB:2 i Strömsund.  • Kommentarer(0)//atari.hovar.com/#post254

Tävlingsdebut!

UtbildningSkapad av Linda fre, maj 10, 2013 22:15

Har inte uppdaterat på väldigt länge nu men det betyder ju inte att vi inte att vi har legat på latsidan. Red två roliga och nyttiga träningar i cavalettigrupp för hopptränare L. Väldigt nyttig och skoj tyckte både Atte och jag och vi hoppas att det blir nån fortsättning på dem. Vi fortsätter att träna för A så ofta som det går men tyvärr har det blivit sporadiskt. Sista träningen så bråkade vi med vänstergaloppen och tillslut så satt dem och A jublade och skrämde en annan häst i ridhuset. Vi har även börjat träna för en annan tjej S som hjälper oss med galoppen. Kul och se när hon hoppar upp och rider för Atte kan nog se lite maffig och fin ut när han går bra. Vi har kommit en bit på vägen och galoppen sitter ibland men har en bit kvar.

Var nere och hade seriebiljett till Göteborg horseshow. Det var underbara dagar nere i Götet som varvades med fina hästar, god mat och ännu godare drinkar. Kul att se Kyras klinik som var mycket givande för mig även om det var grand prix ekipage på banan. Ännu roligare var det ju att se RGB vinna speedklassen. Blev lite shoppning på mässan också. En dressyrsadelgjord, svalare sommartäcke, två ridbyxor, ihopfällbar uppsittningspall samt ett tävlingshårspänne. Jag och fingrade på en Lamicell hjälm med Swarovskistenar på men den var lite för dyr.

Atte och jag var iväg på gymkhana i en kompis stall. Var skoj och Atte var med i två gånger i samma gren, hoppa hösäck och sen upp och hoppa litet hinder. Behöver jag ens säga att Atte skötte sig med bravur och vi fick en fin rosett med oss hem.

Lördagen den 4 maj hade vi tävlingsdebut på lokala dressyrtävlingar. Lastade på förmiddagen och åkte mot Ånge med sällskap av en stallkamrat. Kollade tävlingsplatsen och lastade ut och gick runt med honom en stund innan vi sadlade och skrittade fram. Red fram i ridhuset och fick rida på lite så han lyfter på fötterna och sen försökte vi med galoppen men idag vägrade han vänster. Väl inne på banan så dog han och var så seg att rida. Jag red jätteslarviga vägar, red fel och saktade av vid fel bokstav. Försökte få lite mellantrav av honom på en linje men vart med galoppinslag och vänste galoppen gick ju inte alls. När vi red ut från banan fick jag driva på honom för han ville mest slöa. Procenten vart 47,33% men för se positivt så är det vår första lokala dressyrtävling och han sköter sig bra och är lugn på tävlingsplatsen. Fixar vi galoppen och rider bättre vägar så kommer poängen snart.

I torsdags så red jag genrep hemma på banan inför nästa tävling. Travade på fram och galopperade på fram i höger och gick sen på vänstern men nej sa han och en stallkamrat kollade på och gav massa tips men inget gick. Galopperade ganska små volter i förvänd men bytte gjorde han inte. Smått förtvivlad var jag och han var inte dyr den dagen.

Torsdagen 9 maj så var det tävling på en klubb precis utanför Östersund så vart inte så lång resa. Satt i bilen och koncentrerade mig på programmet och för inte lasta ut för tidigt. Precis när det var dags så började det regna ganska mycket så ledde runt lite sen in i ridhuset. Red fram i skritten och sen travade på framåt. Sen skritt och travade och samlade ihop bara nån minut. Sen var det våran tur. Jag red bättre vägar men vi hade inga ökningar alls och Atte var så seg, vet inte hur det såg ut men kändes väldigt segt. Ingen vänstergalopp och knappt höger heller och galoppinslag i mellantraven. Tyckte dock det kändes bättre än första gången så vart lite besviken när jag fick exakt samma procent 47,33%. Tror Atte blir lite mentalttrött på tävlingarna för vist är han lugn och reagerar inte på högtalarna och liknade men han vill ju ha koll på hästarna som kommer in på framridningen och har lite svårt att koncentrera sig. Det är ju bara våran andra tävling och det är en del unghästa över honom fortfarande. Jag tycker det är stenkul att komma ut och tävla igen och får blodad tand och vill tävla igen. Det som är bra nu emot förut när jag tävlade Gusten är ju de fasta starttiderna så mycket enklare att lägga upp sin tävlingsdag.

Nästa tävling är om två veckor men innan dess skall jag rida för S igen sen är det lite dålig tajming att jag skall iväg på fyra dagars hemvärnsövning men måste och det genererar ju pengar så. Men skall försöka göra lite annorlunda uppläggning till den tävlingen som dessutom är två dagar och är på hemmaklubben på andra sidan gatan.

Skulle vilja ha en häst till att rida och träna på som är mer läromästare. Satt häromdagen och fundera på rida på Tannes ridskola i nån dressyrgrupp på ridskolehäst men vet inte. En annan sak som jag vill ha är min lilla drömhäst som är till salu. Jag vill egentligen inte ha två hästar just nu men det är nått med denna häst om jag bara vill ha. Sett ett par helsyskon till den och även ridit ena helbrodern. Sen namnet Rolex bara det tyder ju på en stjärna.

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=717686&inriktning&typ=4

Tre mobilbilder!

  • Kommentarer(1)//atari.hovar.com/#post251

Träningen fortsätter...

UtbildningSkapad av Linda sön, mars 03, 2013 23:39

Länge sedan jag skrev men skall försöka komma igång och skriva med regelbundet igen. Tänkte nämna ett par saker som häst sedan sist.

Atte har bytt hage och får gå i större hage och dessutom så har han äntligen sällskap igen. Han går med en fullblodskille och det var okomplicerat att släppa ihop dem, lite pip men inget mer. Märks skillnad på Atte till det positiva att han har sällskap igen och jag är glad för det. Tycker hästar skall ha sällskap.

Medryttaren rider på och det verkar fungera bra. Hon rider både på banan och ute i skogen och det är skönt att det fungerar och lite avlastning för mig.

Atte och jag kämpar på med våra träningar för A och det går bättre och bättre. Vi jobbar mycket grunder och att jag skall rida på mer framåt och våga lite mer på Atte. Jag trodde Atte inte var så känslig för vad jag gjorde men det visade sig att han är det och lyssnar en hel del på vad jag medveten och omedveten gör.Gillar verkligen att rida för A och som sagt det går framåt var varje gång, tyvärr så blir det inte riktigt varje fredag så funderar på börja träna för nån mer för få regelbundenheten.

I fredags var det dags för dag 1 av 2 på en dressyrkurs för A. Jag hade varit däckad i influensa i en vecka och kunde knappt stå på benen men tog mig till stallet och kollade när en stallkamrat red Atte, Det gjorde hon bra och kul att se nånannan rida sin häst.

Lördagen så pallrade jag upp i sadel och red lektionen själv. Var så kul men lite jobbigt med hostan men hästtjej som man är så plågar an sig igenom så tar man tröttheten efter. Positiva var att även om jag varit däckad en vecka så satt jag upp och red ordentligt tyckte jag, fegade inte utan red på så gott jag kunde och A tyckte det gick bra. Red verkligen i högergaloppen med fast det var i grupp. Dock så gick inte vänstern så bra men vi jobbar på det. Stallkamraten som kollade lite på lektionen tyckte vi gjorde riktigt fina öppnor och det satt fint för självförtroendet.

Nästan helg är det dags att debutera i Piff & Puff-gruppen som hopptränare L säger. L har hoppträningar varannan lördag och jag har skrivit upp mig för en plats i cavaletti-gruppen. Tror det kan vara nyttigt för oss att rida det och så tror jag vi kan ha kul samtidigt.

I övrigt så har jag bott in mig i min underbara lägenhet som jag trivs väldigt bra i. Nästan alla saker är hämtade från Stockholm och det är skönt, det som är kvar är ingen brådska att hämta. Så otroligt glad att jag flyttade hit upp och köpte denna lägenheten.

  • Kommentarer(0)//atari.hovar.com/#post250

Mål 2013!

UtbildningSkapad av Linda tor, januari 03, 2013 15:45

Mål 2013!

Atari:

Få ordning på vänster galoppen

Kvala till öppna klasserna på Fjordhäst SM (Sätter målet på öppna klassen och kommer jag till SM klass så är det bonus)

Ta upp körningen och ev komma iväg på någon tävling

Komma iväg på bruksridningstävling

Svenska fjordhästföreningens prestationsmedaljer

Jag:

Köpa lägenhet och flytta till Norrland på riktigt

Må bra och hitta på roliga saker som jag mår bra av

Vill inte sätta upp för mycket mål men samtidigt är det bra med tydliga mål att jobba emot.

  • Kommentarer(3)//atari.hovar.com/#post247

Jätteskoj träningshelg!

UtbildningSkapad av Linda sön, november 04, 2012 22:25

Sen sist har jag ridit en lektion för E i stallet. Träande mycket grunder och inte tappa ytter. Även ridigt ut själv en gång och gick bra och Atte var snäll. Skrittat ut i mörkret med två stallkompisar och Atte var först tokladdad då det blåste men försökte hålla mig lugn och efter tio minuter var han lugn och skrittade på utan att takta.

Onsdag och hårt och lite halt på volten så tömkörde cirka 25 minuter i skritt för försöka mjuk upp han lite.

Torsdagen så skrittade jag en halvtimme på volten. Underlaget gjorde bara att det blev skritt men övade lite sidvärt, skänkelvikningar och testade ett par framdelsvändningar som vi inte gjort tidigare. Gick bra och kändes okej. När vi kom in i stallet så skulle stallkompisen ut och skritta så vi satte på reflexer och skrittade en runda med henne. Atte sköte sig bra i mörkret och bilmöten men tittade till lite på en upplysta dinosaurien utanför Frösö zoo, lite skum sa Atte men skrittade sen förbi. Ute och skrittade i cirka 40 minuter så vart rejält med skritt för killen idag.

Fredags var det dags för första träningsdagen av två. Jag åkte upp till stallet och tänkte försöka hinna mocka innan det var dags för träning men fastnade vid boxen ett par sekunder och försökte förstå vad som var fel. Tog ett par sekunder sen förstog jag att nån hade mockat till mig redan, man tackar. Plockade fram sakerna och sen gick jag och stallkompisen över till ridhuset och kollade på frösta gruppen med tre ryttare när de red och så hjälptes vi åt att filma. Sen var det liten paus så hämtade vi våra hästar. Skrittade fram och ridhuset är byggt som ett L och man spärar av med ett draperi och nu var det hästar på andra sidan som Atte hörde med inte såg så han var lite spänd. Vi redlite bågar och skänkelvikningar i skritt och trav och sen gick vi över på galoppen med vänster först så klart. Jag var på egen volt och de två andra på andra volten men jag fick tyvärr inte till nån vänstergalopp. Höger fungerar bra men jag måste tänka på sitta djup i sadeln för blir lätt att jag faller fram och lättar i sadeln. Känslan från lektionen var att han var stökig med huvudet och så blir det lite dragkamp mellan oss och jag vill hålla lite för mycket i honom. Var lite nöjd ändå då han mest skrittat senaste dagarna då underlaget inte varit det bästa. Sen var det gemensam middag med kallskuret och potatissallad och så kollade vi på filmen från lektionerna. Kunde bara konstaera att det ser inte alls så farligt ut som det kändes, visst behöver han bli mer stadig och mer på yttertygeln men det var ju inte skräckfilm som jag trott det skulle vara.

Lördagen så red vi först så var uppe tidigt i stallet. Denna dagen var det ingen som red på andra sidan. Skönt med rida två dagar för man inte alls behöver lika lång tida att komma igång som dagen innan. Red med mer självförtroende idag och vi började med rida lite med framdelen innanför spåret men akta oss för böja för mycket. Sen tog vi galopparbetet tidigt. Jag försökte först med vänster på min egna volt men växlade lite mellan varven för inte fastna och tyckta att det blir för jobbigt. Skillnaden idag var att jag provade fatta och blev det fel så sakta av och på igen på en gång och ett par gånger var han på väg att fatta rätt. Till slut fick vi ett par steg i rätt och de som filmade jublade, högern satt okej men som sagt sitt i sadel! Sista övningen så vart Atte lite trött och jag med så vart det lite joobbigt men avslutade med att trava ner dem i lägre form.. Smurfmodesty var och kollade så hann prata lite inna det var dags att gå tillbaks och titta och filma andra gruppen. Dessa hästarna vart lite spända och det visade sig att nån släppt sin häst lös och jagade dem på andra sidan draperiet, så nöjd att vi red först. Sen avslutade vi med taco lunch och filmvisning igen. Kan bara konstatera att jag måste tänka om att min häst ser bra ut när jag rider, visst grunderna måste sitta lite mer befästa men det ser inte så dåligt ut som jag trott och dessutom så svarar han ju bra när vi gör rätt och vänstergaloppen den kommer med lite träning och envishet. Riktigt kul och verkligen nyttigt att se sig på film sådär. Men jag måste även lära mig lite lite mer på Atte och våga släppa efter. Som tränaren sa att jag måste våga lite på att han blir kvar i formen. Tränaren som jag för övrigt inte ridit för tidigare var riktigt bra och lite roligt var att hon innan att hon var inte överförtjusta i fjordingar men hon verkade gilla honom sen och jag fick beröm från alla för honom. Lite skoj var att hon nämnde Darbhangas Lusse som en verkligen fin fjordhäst som går bra. Upplägget med gemensam middag och lunch och filmningen var verkligen toppen och så skoj att se skillnaden på dag två på¨alla ekipagen. Hoppas att de kommer ha detta upplägget igen.

Idag så stog körning på schemat men när jag kom upp till stallet så insåg jag att nyckeln låg hemma så kunde inte få loss rockarden, har låst fast den i ett träd för göra det svårare att sno den. Funderade på åka hem men två stallkompisar skulle precis rida ut så hängde på dem. Atte skrittadde på först i början med snabba steg, han var lärt sig öka sin skritt och det är bra. Sen när vi travade så red vi i mitten och Atte skötte sig bra. Hästen som var först tvärvände för det var isigt på ett ställe men Atte knatade på. Sen kom vi in på slingan i skogen där det är slingrig och där det är mjukt underlag där han vi bråkat lite tidigare i galopp och nu tyckte Atte att det var dasgs för galoppe så han drog iväg lite gran men sprang inte förbi hästen framför. Fick stopp och sen så sparkade han bakut och när jag trillar framåt lite så passar på han att springa iväg lite igen. Men fick stopp och travade på och försöker inte göra stor affär av det. När vi kom ut ur skogen så kunde jag trava på med längre tyglar.

  • Kommentarer(0)//atari.hovar.com/#post242

Bruks DM med blandat resultat!

UtbildningSkapad av Linda tis, oktober 02, 2012 10:06

Förra veckan så var jag utlånad på jobbet till Stockholm så bodde på Radisson Ble Waterfront hotell vid centralen och njöt av hotellfrukostar. Med andra ord var det inte dug synd om mig förra veckan.

Atari körde jag över till Cosmicqueens stall dagen innan jag åkte. Släppte honom i hagen och han sprang runt och verkar ha tyckte det var ett bra ställe. Fick rapport under veckan och det vekar gå bra med honom.

Lördags var jag hemma i Östersund igen och flyttade det sista i lägenheten då jag flyttat till en annan andrahandslägenhet som ligger precis vid jobbet. Åkte till Cosmicqueens stall och skulle rida ut med henne men hade sån huvudvärk och ont i nacken så blev bara lite longering på volten. Dagen inna jag lämnade Atte hade jag rakat honom men skären la av när jag rakat halva sista sidan så nu hade jag lånat en klippmaskin från en i stallet och försökte klippa klart honom. Vissa delaar ville inte maskine klippa så ser lite konstigt ut vid armbågen och skapet men över lag ser han mer okej ut nu. Valde att klippa allt på halsen, halva huvudet, och rumpan så lämnade jag en liten fyrkant vid sadelläget och benen. Kommer täcka honom i vinter både inne och ute.

Söndagen så pkte jag tidigt till stallet och så for jag och E iväg med Atte på bruks DM. Började gå banan inför körningen, egentligen var det bara meningen att vi skulle ta bruksridningen bägge två men kvällen innan så bestämdes det att vi provar körningen med. E var först ut i körningen och först fattade inte Atte vad det gick ut på och var lite stressad och ville inte riktig gå nära lastbryggan men de genomförde hela banan men gick inte ner i diket. Efter en stunds väntan var det min tur så spände för och körde slalomen och fram till lastbryggan utan problem. In i utrymmet där man skall vända med vagnen utan att trampa utanför plankorna och början gick bra men sin ville Atte inte fram så manade på honom men han började backa så manade på honom mer för tänkte att jag skiter i detta hindret men Atte visste att han inte fick gå över markeringen så helt plötslig hoppade han istället och landade med ena bakbenet på fel sida om skakeln och får lite panik och drar iväg i galopp. Jag försöker få stopp men reptömmar så jag glider ju bara som tur är tar E tag i ena tömmen och dra och så kommer ett hus så vi får ju stopp och jag hoppar av vagnen för ta mig fram till Atte och få loss honom. Men vet inte riktigt vad som händer men ena skakeln går av och han drar iväg lös i galopp igen men blir snabbt infångad igen. Han lugnade sig snabbt så kopplar för den andra flakvagen och kör en andra ängen och provar att svänga så han får skaklarna mot benen men det är inga problem som tur är. Lite skrapsår på insidan av ena bakbenen men inte hål på skinnet som tur är. På eftermiddagen var det bruksridning och E startade först. Tyckte det gick bra men han ville inte gå ner i dikten och han förstod först inte backningen i L men han var lugn och fin. Sen var det min tur och det kändes bra. Roliga var när jag kom till backningen i L och jag kände på hela hästen att han vet vad han skulle göra så han lägger in full back i L men trampar på fel sida av plankan men vi fcik ändå minst straff av alla på den. Sen stampade han glatt på plattan med ena fram oxå för det visste han att han skulle göra, så söt han var. Diktten fick inte så där fick ett u tyvärr. Totalt så slutade jag fyra och var supernöjd och E slutade femma. Jag hade mycket vunnet för E red före mig så Atte hade sett banan. Det var super kul och skulle vilja tävla igen så man kan kvala till Fjordhäst-SM.

Måste bara älska denna hästen för trots han kan vara bufflig på backen så är han ganska okomplicerad att ha med sig. Bara titta på honom idag, drar järnet i galopp med vagn men sen kan jag lugnt spänna för igen och det är ingen problem och kan ställa in honom i trailen och sen ta ut honom igen och rida nästa gren och han bara är lugn. Nu har vi debuterat i presisionskörning, dressyrkörning, dressyr, hoppning, brukskörning och bruksridning detta året. Nästa år siktar vi mot Fjordhäst-SM kval!

Nu skall jag åka till Stockholm igen på hemvärnsövning. Atte är kvar hos Cosmiqcueens stall coh Åskar kommer bo i Attes box i mitt vanliga stall.

  • Kommentarer(2)//atari.hovar.com/#post240
Nästa »