Atari´s blogg!

Atari´s blogg!

Atari´s blogg!

Denna bloggen handlar om fjordhästen Atari som är född 2006 e: Kim Hero 221 u: Tindra 3093 ue: Knast Halsneas 173 i bloggen kan även Gusten född 83 e: Ene 55 u: Freja 1828 ue: Frippe 91 nämnas. Atari är min framtida allround och tävlingshäst och Gusten var min första häst som jag ägt. Gusten togs bort pga ålder hösten 2011 då hann var 28 år gammal, han kommer alltid ha en speciellt plats i mitt hjärta

Börja om från början...

Fjordingen AtariSkapad av Linda mån, december 10, 2012 21:52

Efter körolyckan känns det som det är det vi fått göra eller åtminstone jag. Även om det var körningen så har jag blivit osäker i ridningen med så vi har backat ett par steg och nu handlar det mest om få tillbaks känslan och våga lite på Atte igen.

Första uteritten som dessutom var i mörker så var jag ganska nervös men vi hade sällskap och allt flött på utan problem.

I fredags så red jag lektion för A på Tanne ridskola och berättade att jag var så osäker så hon la lektionen på bra nivå. Vi koncentrerade oss bara på att han skulle gå i den takten jag ville så vi jobbade inte alls med formen eller att han skulle trava på fint. Bra gick det och Atte är ganska lyhörd för vad jag gör, sitter jag till och så lyssnar han till och blir jag jättespänd så undrar ju han lite vad som är farligt. Lektionen flöt på bra och jag var nöjd efter. Jag lämnade lektionen att jag ville mer och det är ju bra. Skall försöka rida regelbundet för henne så vi verkligen kommer vidare i träningen. Just nu känns en Fjordhäst SM start väldigt långt borta men kan ju inte ge upp än.

I helgen så red jag ut runt myren med Attes boxgranne. Höll oss till trav men Atte skötte sig bra men ville gärna springa på ibland. Det är bra att han kan skritta lugnt medans den andra hästen taktar.

Sedan sist har även tre tjejer provridit för bli medryttare men de två första har inte hört av sig och den sista hade inte råd. Sitter och funderar att ajg vill ju ha en medryttare för hjälp med motionen men vill ju inte vara för generös och låta nån rida gratis. Även om pengarna inte är det viktigaste så är ju extra pengar alltid välkommet när man skall träna regelbundet. Får se hur det går. Kanske slänger in en annons till och skriver mer tydligt och hoppas slippa svar från alla 11-12 åringar som tycker fjordingar är fina.

I övrigt så är det bestämt att jag blir kvar i Östersund :) Min fasta tjänst i Stockholm blir förflyttad till Östersund. Så nu letar jag boende och just nu håller jag på att buda på en fin 2:a i stan. Verkar dra ut på tiden och säljare som inte kan bestämma sig så får se hur det går. Har lite bråttom då jag efter årskiftet inte har nått boende. Känns verkligen bra att stanna kvar här uppe och tror inte jag kommer ångra det beslutet men lite konstigt känns det att jag har sagt upp lägenheten i Stockholm innan jag har en ny på gång men det löser sig. Nu är det bara jobbiga med själva flytten kvar.

Förresten Attes skrapsår på bakbenet var lite blött och rinningt i nån dag men sen vart det fint. Nu är det en yta utan päls bara men hoppas att den växer ut snart.

  • Kommentarer(1)//atari.hovar.com/#post244