Atari´s blogg!

Atari´s blogg!

Atari´s blogg!

Denna bloggen handlar om fjordhästen Atari som är född 2006 e: Kim Hero 221 u: Tindra 3093 ue: Knast Halsneas 173 i bloggen kan även Gusten född 83 e: Ene 55 u: Freja 1828 ue: Frippe 91 nämnas. Atari är min framtida allround och tävlingshäst och Gusten var min första häst som jag ägt. Gusten togs bort pga ålder hösten 2011 då hann var 28 år gammal, han kommer alltid ha en speciellt plats i mitt hjärta

Välbehövlig vila!

Fjordingen AtariSkapad av Linda ons, december 26, 2012 21:35

Söndagen den 16:e så red jag en sväng på volten. Det var ganska lagom med snö på volten så travade lite och tog nån högergalopp och fick en bra känsla. Sen åkte jag till Stockholm och jobbade i två dagar för sen fortsätta med familjen till Riga med båten. Mamma fyllde 60 år så bjöd syrran med familj, mig och lillebror på resan. Vi hade trevligt på båten och i Riga fick vi en privat guidening av staden som avslutades på kaffe med te och shot av deras inhemska dryck Riga Svarta balsam. Var väldigt lite folk på båten men lika trevlig hade vi för det. Vid hemresan så vart det julklappshopping i Stockholm och sen dagen efter hade vi julafton och så åkte jag hem på söndagen den 23:e. Hann med en kort stopp på Hööks och Horze men vart bara köpte smörjmedel för läder och en rånarluva att ha under hjälmen kalla dagar. I julklapp så fick jag lite skoj som kamouflagefärgade benlindor och en tävlingskavaj som var hästrelaterat och så en kokbok och fårskinn. Dock fick jag lämna kvar lite saker i Stockholm för fick inte med mig allt på tåget hem. Atte fick då vila i en vecka och en i stallet var snäll och mockade och fixade åt honom.

Men på julafton så var det dags att sätta igång igen och nu har det kommit ganska mycket snö här uppe så lite orolig att vi skall överanstränga frambenen i all snö så vi försöker ta det lite lugnt. Julafton blev det en promenad på cirka 30 minuter och som sagt ganska mycket snö så jag fick kämpa oxå.

Juldagen longerade jag honom på volten i alla gångarter. I vänstergalopp är han duktigare och duktigare men lite slarvig så blir lite korsgalopp och fel galopp ibland men när han väl fattar rätt så är han så fin. Höger galopp helt utan problem. Hade inspänningar som var ganska lösa.

Idag annandagen så hade jag morgonfordringen så fick lite hjälp av en tjej som var i stallet och täcka hästarna och släppa ut en del av dem. Gillar verkligen inte ha morgonfordringar och insläpp denna årstiden med alla tunga halstäcke och olika täcken beroende på hur kallt det är. Men står man i kollektiv så är det ju bara stå ut med det och i övrigt trivs jag ju i stallet. Skrittade först ut en kort sväng sen red jag lite på volten i snön. Han kändes ganska pigg men stel i vänster varv men efter en veckas vila är ju det förlåtet. Högergaloppen fungerade bra men lite svårt att svänga in på volten samtidigt som man behåller galoppen. Skall rida på Tannes ridvolt nästa gång för den är ju större, inhägnad och plogad. Avslutade med en kort skrittur ute.

Känns som vilan var bra för känner inte av det där osäkra som jag kände innan julen och nu är jag taggad på komma igång igen och verkligen träna. Men som sagt lite rädd för överanstränga benen på honom i snön. Längtar tills efter nyår då vi skall komma igång med ridlektionerna för A igen och försöka rida en gång i veckan.

God fortsättning till er alla!

  • Kommentarer(0)//atari.hovar.com/#post245