Atari´s blogg!

Atari´s blogg!

Atari´s blogg!

Denna bloggen handlar om fjordhästen Atari som är född 2006 e: Kim Hero 221 u: Tindra 3093 ue: Knast Halsneas 173 i bloggen kan även Gusten född 83 e: Ene 55 u: Freja 1828 ue: Frippe 91 nämnas. Atari är min framtida allround och tävlingshäst och Gusten var min första häst som jag ägt. Gusten togs bort pga ålder hösten 2011 då hann var 28 år gammal, han kommer alltid ha en speciellt plats i mitt hjärta

Meryttare har provridit!

Fjordingen AtariSkapad av Linda tor, januari 17, 2013 23:14
I tisdags så var det en tjej och provred Atte. Sadlade och gick till ridskolans volt och märkte snabbt att Atte var så pigg och lite på tårna. Skrittade fram och han var laddad men skötte sig ganska bra förutom ett par stopp då han inte riktigt ville gå fram. Han blev lite bättre när vi började trava men det kändes lite som skulle inte tjejen varit där och tittat hade jag säkert hoppat av och gett upp lite. Det var ganska livat runt om med många hästar vara en hoppade ganska mycket runt, folk som gick utanför volten och bilar som kom och åkte. Tjejen hoppade upp och provade honom i alla gångarter och det såg lugnt och harmoniskt ut. Får se om hon blir medryttare men vore skönt med nån stallfri dag och lite hjälp med motionen av honom.

Igår onsdag så gick vi en promis med sällskap av två andra i stallet som skrittade sina hästar. Atte var så pigg och skrittade på i bra fart. Ville inte alls an nån av de andra hästarna skulle gå om honom. Skrittade till gården med islänningarna den upplysta delen och sen tillbaks och skrittade runt lite på ridskolans volt. Totalt blev det cirka 30-35 minuter.

Idag så blev det sen stalldag så klockan var nästan 8 när jag kom dit. Efter de vanliga sysslorna så tog jag sällskap av en annan tjej i stallet och gick till ridhuset. Vi tog ena delen av ridhuset och ett par andra var på andra sidan skynket. Atte var pigg men kändes ändå fin, lite spänd när de andra galopperade på andra sidan skynket men inte värre än han lyssnar lite. Red lite volter och lite högergalopp men var lite svår att hålla ihop i galoppen idag så jag tappar lite sitsen och kommer upp i sadeln när jag egentligen måste sitta djupare och driva med. Avslutade med lite sidvärtsrörelse och sen var vi nöjda. Stallkompisen tyckte Atte såg fin och avslappnad ut och det är ju bra.

I tisdags så var det en stor dag. Jag avslutade lägenhetsköpet och var en vända till MIN lägenhet och bara njöt och gick runt med stort leende på läpparna. Så glad och nöjd att ha eget ställe igen, får dock se när jag flyttar in på riktigt. Nu i helgen så kommer jag åka ner till Stockholm och hämta möblerna. 120 mil i max 80 km/h själv, roligare har jag nog haft men tanken på min lägenhet så kommer det förhoppningsvis gå bra. Atte har en tjej i stallet hand om och hon skall rida honom med så bra att han slipper vila i tre dagar.

  • Kommentarer(2)//atari.hovar.com/#post249