Atari´s blogg!

Atari´s blogg!

Atari´s blogg!

Denna bloggen handlar om fjordhästen Atari som är född 2006 e: Kim Hero 221 u: Tindra 3093 ue: Knast Halsneas 173 i bloggen kan även Gusten född 83 e: Ene 55 u: Freja 1828 ue: Frippe 91 nämnas. Atari är min framtida allround och tävlingshäst och Gusten var min första häst som jag ägt. Gusten togs bort pga ålder hösten 2011 då hann var 28 år gammal, han kommer alltid ha en speciellt plats i mitt hjärta

Träningen fortsätter...

UtbildningSkapad av Linda sön, mars 03, 2013 23:39

Länge sedan jag skrev men skall försöka komma igång och skriva med regelbundet igen. Tänkte nämna ett par saker som häst sedan sist.

Atte har bytt hage och får gå i större hage och dessutom så har han äntligen sällskap igen. Han går med en fullblodskille och det var okomplicerat att släppa ihop dem, lite pip men inget mer. Märks skillnad på Atte till det positiva att han har sällskap igen och jag är glad för det. Tycker hästar skall ha sällskap.

Medryttaren rider på och det verkar fungera bra. Hon rider både på banan och ute i skogen och det är skönt att det fungerar och lite avlastning för mig.

Atte och jag kämpar på med våra träningar för A och det går bättre och bättre. Vi jobbar mycket grunder och att jag skall rida på mer framåt och våga lite mer på Atte. Jag trodde Atte inte var så känslig för vad jag gjorde men det visade sig att han är det och lyssnar en hel del på vad jag medveten och omedveten gör.Gillar verkligen att rida för A och som sagt det går framåt var varje gång, tyvärr så blir det inte riktigt varje fredag så funderar på börja träna för nån mer för få regelbundenheten.

I fredags var det dags för dag 1 av 2 på en dressyrkurs för A. Jag hade varit däckad i influensa i en vecka och kunde knappt stå på benen men tog mig till stallet och kollade när en stallkamrat red Atte, Det gjorde hon bra och kul att se nånannan rida sin häst.

Lördagen så pallrade jag upp i sadel och red lektionen själv. Var så kul men lite jobbigt med hostan men hästtjej som man är så plågar an sig igenom så tar man tröttheten efter. Positiva var att även om jag varit däckad en vecka så satt jag upp och red ordentligt tyckte jag, fegade inte utan red på så gott jag kunde och A tyckte det gick bra. Red verkligen i högergaloppen med fast det var i grupp. Dock så gick inte vänstern så bra men vi jobbar på det. Stallkamraten som kollade lite på lektionen tyckte vi gjorde riktigt fina öppnor och det satt fint för självförtroendet.

Nästan helg är det dags att debutera i Piff & Puff-gruppen som hopptränare L säger. L har hoppträningar varannan lördag och jag har skrivit upp mig för en plats i cavaletti-gruppen. Tror det kan vara nyttigt för oss att rida det och så tror jag vi kan ha kul samtidigt.

I övrigt så har jag bott in mig i min underbara lägenhet som jag trivs väldigt bra i. Nästan alla saker är hämtade från Stockholm och det är skönt, det som är kvar är ingen brådska att hämta. Så otroligt glad att jag flyttade hit upp och köpte denna lägenheten.

  • Kommentarer(0)//atari.hovar.com/#post250