Atari´s blogg!

Atari´s blogg!

Atari´s blogg!

Denna bloggen handlar om fjordhästen Atari som är född 2006 e: Kim Hero 221 u: Tindra 3093 ue: Knast Halsneas 173 i bloggen kan även Gusten född 83 e: Ene 55 u: Freja 1828 ue: Frippe 91 nämnas. Atari är min framtida allround och tävlingshäst och Gusten var min första häst som jag ägt. Gusten togs bort pga ålder hösten 2011 då hann var 28 år gammal, han kommer alltid ha en speciellt plats i mitt hjärta

Tävlingsdebut!

UtbildningSkapad av Linda fre, maj 10, 2013 22:15

Har inte uppdaterat på väldigt länge nu men det betyder ju inte att vi inte att vi har legat på latsidan. Red två roliga och nyttiga träningar i cavalettigrupp för hopptränare L. Väldigt nyttig och skoj tyckte både Atte och jag och vi hoppas att det blir nån fortsättning på dem. Vi fortsätter att träna för A så ofta som det går men tyvärr har det blivit sporadiskt. Sista träningen så bråkade vi med vänstergaloppen och tillslut så satt dem och A jublade och skrämde en annan häst i ridhuset. Vi har även börjat träna för en annan tjej S som hjälper oss med galoppen. Kul och se när hon hoppar upp och rider för Atte kan nog se lite maffig och fin ut när han går bra. Vi har kommit en bit på vägen och galoppen sitter ibland men har en bit kvar.

Var nere och hade seriebiljett till Göteborg horseshow. Det var underbara dagar nere i Götet som varvades med fina hästar, god mat och ännu godare drinkar. Kul att se Kyras klinik som var mycket givande för mig även om det var grand prix ekipage på banan. Ännu roligare var det ju att se RGB vinna speedklassen. Blev lite shoppning på mässan också. En dressyrsadelgjord, svalare sommartäcke, två ridbyxor, ihopfällbar uppsittningspall samt ett tävlingshårspänne. Jag och fingrade på en Lamicell hjälm med Swarovskistenar på men den var lite för dyr.

Atte och jag var iväg på gymkhana i en kompis stall. Var skoj och Atte var med i två gånger i samma gren, hoppa hösäck och sen upp och hoppa litet hinder. Behöver jag ens säga att Atte skötte sig med bravur och vi fick en fin rosett med oss hem.

Lördagen den 4 maj hade vi tävlingsdebut på lokala dressyrtävlingar. Lastade på förmiddagen och åkte mot Ånge med sällskap av en stallkamrat. Kollade tävlingsplatsen och lastade ut och gick runt med honom en stund innan vi sadlade och skrittade fram. Red fram i ridhuset och fick rida på lite så han lyfter på fötterna och sen försökte vi med galoppen men idag vägrade han vänster. Väl inne på banan så dog han och var så seg att rida. Jag red jätteslarviga vägar, red fel och saktade av vid fel bokstav. Försökte få lite mellantrav av honom på en linje men vart med galoppinslag och vänste galoppen gick ju inte alls. När vi red ut från banan fick jag driva på honom för han ville mest slöa. Procenten vart 47,33% men för se positivt så är det vår första lokala dressyrtävling och han sköter sig bra och är lugn på tävlingsplatsen. Fixar vi galoppen och rider bättre vägar så kommer poängen snart.

I torsdags så red jag genrep hemma på banan inför nästa tävling. Travade på fram och galopperade på fram i höger och gick sen på vänstern men nej sa han och en stallkamrat kollade på och gav massa tips men inget gick. Galopperade ganska små volter i förvänd men bytte gjorde han inte. Smått förtvivlad var jag och han var inte dyr den dagen.

Torsdagen 9 maj så var det tävling på en klubb precis utanför Östersund så vart inte så lång resa. Satt i bilen och koncentrerade mig på programmet och för inte lasta ut för tidigt. Precis när det var dags så började det regna ganska mycket så ledde runt lite sen in i ridhuset. Red fram i skritten och sen travade på framåt. Sen skritt och travade och samlade ihop bara nån minut. Sen var det våran tur. Jag red bättre vägar men vi hade inga ökningar alls och Atte var så seg, vet inte hur det såg ut men kändes väldigt segt. Ingen vänstergalopp och knappt höger heller och galoppinslag i mellantraven. Tyckte dock det kändes bättre än första gången så vart lite besviken när jag fick exakt samma procent 47,33%. Tror Atte blir lite mentalttrött på tävlingarna för vist är han lugn och reagerar inte på högtalarna och liknade men han vill ju ha koll på hästarna som kommer in på framridningen och har lite svårt att koncentrera sig. Det är ju bara våran andra tävling och det är en del unghästa över honom fortfarande. Jag tycker det är stenkul att komma ut och tävla igen och får blodad tand och vill tävla igen. Det som är bra nu emot förut när jag tävlade Gusten är ju de fasta starttiderna så mycket enklare att lägga upp sin tävlingsdag.

Nästa tävling är om två veckor men innan dess skall jag rida för S igen sen är det lite dålig tajming att jag skall iväg på fyra dagars hemvärnsövning men måste och det genererar ju pengar så. Men skall försöka göra lite annorlunda uppläggning till den tävlingen som dessutom är två dagar och är på hemmaklubben på andra sidan gatan.

Skulle vilja ha en häst till att rida och träna på som är mer läromästare. Satt häromdagen och fundera på rida på Tannes ridskola i nån dressyrgrupp på ridskolehäst men vet inte. En annan sak som jag vill ha är min lilla drömhäst som är till salu. Jag vill egentligen inte ha två hästar just nu men det är nått med denna häst om jag bara vill ha. Sett ett par helsyskon till den och även ridit ena helbrodern. Sen namnet Rolex bara det tyder ju på en stjärna.

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=717686&inriktning&typ=4

Tre mobilbilder!

  • Kommentarer(1)//atari.hovar.com/#post251