Atari´s blogg!

Atari´s blogg!

Atari´s blogg!

Denna bloggen handlar om fjordhästen Atari som är född 2006 e: Kim Hero 221 u: Tindra 3093 ue: Knast Halsneas 173 i bloggen kan även Gusten född 83 e: Ene 55 u: Freja 1828 ue: Frippe 91 nämnas. Atari är min framtida allround och tävlingshäst och Gusten var min första häst som jag ägt. Gusten togs bort pga ålder hösten 2011 då hann var 28 år gammal, han kommer alltid ha en speciellt plats i mitt hjärta

Klen tröst!

Fjordingen AtariSkapad av Linda ons, maj 15, 2013 22:52

Lördagen så skrittade jag ut på lite stigar och skulle sedan rida förbi islandshästarna men det har stått en grön maskin där på ena sidan stallet men nu hade de flyttat den så den stog bakom hörnet på stallet så Atte vägrade gå förbi så petade till honom två gånger men fick hoppa av och leda förbi. Gick hem och till volten för trava lite över bommar. Övade sen lite på öka galoppen på långsidorna och sen minska på kortsidorna. Fick jaga på Atte lite för han skulle öka på långsidorna men till sluta så gick det bra. Skrittade av en liten stund ute.

I söndags så var det dags igen för lite träning för S. Red fram och sen jobbade vi lite på en volt med han han skulle gå undan i lite sänkelvikning sen öka steg en lite och sen flytta för skänkeln igen. gick sen över till rida öppna på halva långsidan och sen volt runt hindret och sen var det meningen med sluta men jag fick inte till det. S hoppade upp men han ville inte sätta ena bakbenet under sig och gå i sluta. Jag jobbade upp igen och fick till ganska bra höger galopp och sen en bra vänstergalopp. Skulle sedan fatta vänster igen men han vägrade och vi försökte och försökt och jag blev bara mer och mer förtvivlad och dessutom så började spöregna och storma men skam den som ger sig. S sa att han var riktigt fin i formen och hade kanon trav men det kändes som en klen tröst då det var galopp vi var ute efter. Tillslut hoppade S upp och fick igenom vänstern två gånger och då la vi av för vi hade ridit över en timme och det var så dåligt väder.

Måndag och tappsko på ena bak, nåja hovis om två dagar så ingen fara. Promenerade runt på stigar och kollade stallets fälttävlanshinder som tyvärr är förfallana många av dem. Men en del ser nästan ingivande ut att hoppa, konstigt att jag tycker det för jag är så feg i hoppningen.

Tisdagen så skrittade och travade lite på banan och sen körde ökningar i galoppen på långsidorna. Idag visste Atte vad som gällde och var duktig och ökade bra och gick även att få tillbaks. Sen skrittade vi runt hagarna som avslutning.

Idag onsdag så var hovis och skodde om Atte och sedan hoppade M i stallet Atte på våran bana. M tävlar sina två d-ponnysar i LA-nivå och är väldigt duktig. Hon hade nått enstaka mindre hinder och sen två hinder i rad. Atte hoppar bättre när det blir lite högre men var ganska vinglig emot hinderna. Såg jättefin ut på bana och så skoj att se sin häst bli hoppad. Tror det är väldigt nyttigt för honom att bli hoppad.

Nu drar jag på hemvärnsövning så medryttaren har hand om Atte två dagar och så blir det vila en dag. Lite dåligt tajming med övning nu mitt i tävlingssäongen och vi behöver träna allt vi kan men inget jag kan ändra på och så måste jag göra mina avtalsdagar med hemvärnet. Sen får jag ju bonus utbetalt i pengar som gör det hela lite roligare.

  • Kommentarer(0)//atari.hovar.com/#post252