Atari´s blogg!

Atari´s blogg!

Atari´s blogg!

Denna bloggen handlar om fjordhästen Atari som är född 2006 e: Kim Hero 221 u: Tindra 3093 ue: Knast Halsneas 173 i bloggen kan även Gusten född 83 e: Ene 55 u: Freja 1828 ue: Frippe 91 nämnas. Atari är min framtida allround och tävlingshäst och Gusten var min första häst som jag ägt. Gusten togs bort pga ålder hösten 2011 då hann var 28 år gammal, han kommer alltid ha en speciellt plats i mitt hjärta

Sparkar igång bloggen igen!

Fjordingen AtariSkapad av Linda ons, juli 10, 2013 22:21

Jag skall försöka skaka liv i bloggen igen. Det har hänt ganska mycket på hästfronten i vår. Vi har jobbat hårt med galoppen och fått hjälp av en väldigt bra tjej som jag ridit för och hon har även suttit upp och hjälp mig. Det går framåt med vänstergaloppen och nu är det inte alls så omöjligt som det varit, senaste tiden har det blivit ett par felfattningar men sen har det gått att fatta rätt. Han har även visat upp en helt underbar ridkänsla senaste tiden och ridningen har varit jätterolig. Det jag har gjort annorlunda är att jag försöker rida på mer framåt för han behöver gå i lite mer tempo. Jag har verkligen hittat tillbaks till bra känsla också så jag vågar mer igen, efter körolyckan i höstas så vart jag väldig feg men nu som sagt börjar det kännas bra igen. Hemmaklubben hade en tävling i maj och red en klass på fredagen och det gick inte så bra för jag fick totalt hjärnsläpp och visste inte alls vart jag skulle i programmet och Atte saktade av för skita. Poängen vart ju därefter. Dagen efter så var det en start också och nu gick det mycket bättre dock satt i vänstergaloppen alls men väldigt nöjd med höjt oss med 8 % över en natt.

Lite av våra sommarplaner då! I slutet av juni så lämnade Atte Frösöstallet och åkte på bete hemma hos en stallkompis och fick bara vara häst en dryg vecka, det var ganska skönt för mig att lite minisemester också.

I söndags den 7:e s gick jag upp tidigt och lastade in kaninen i sin transportbur och hämtade släpet i stallet och for iväg och hämtade Atte. Satte iväg emot Stockholm vid 6 på morgonen. Blev en del stopp på vägen för kolla till bägge två. Atte reste bra och åt lite betror med mycket vatten så han fick vätska för det var riktigt varmt. Han var lugn men svettig när vi lastade ut väl framme efter många timmar senare. Atte fick komma ut på bete hos syrran och blev genast kompis med deras ena shettis. Åskar fick bo en box och för Sveriges mest bortskämda kanin så är ju en box inte alls skoj han är ju van att ligga i soffan hemma.

Måndagen började ed att jag for upp till Norrtälje och körde en privatlektion för körtränare CM. Henne har jag tränat för tidigare och varit skoj men nu körde en av deras Connemaror. Vi körde ute på en äng och sen ner bland fåren och körde lite maraton mellan träden. Det var så skoj att köra och härligt att höra att jag är duktig och sitter bra i vagnen och är bra i handen. Syftet med lektionen är att jag skulle få köra en rutinerad häst tillsammans ed en rutinerad kusk, har ju inte kört en stor häst sen jag trillade av vagnen bakom Atte.

Igår tisdag så hjälpte jag syrran med stallet först sen red jag syrran och två kompisar till syrran i ridhuset, ena tjejen hade inte barnvakt s å dottern var med oss i ridhuset. Atte har ju vilat i drygt en vecka så skrittade fram länge sen gick över till trav och lite galopp. Han kändes oriden och lite stel men det är ju okej efter vilan. Vänstergaloppen var dock svår och när jag väl fick galoppera i det varvet så kändes det som han låg inåt i volten och inte orkade hålla galoppen. Ger det ett par dagar så får vi bygga upp styrkan igen. Atte blev toksvettig så blev en dusch och sen ut på betet till sin shettis igen.

Idag onsdag så red syrran och jag ut en kort sväng på deras travslinga. Typiskt nog så duggade det lite när vi tog in hästarna så vi satte upp i stallet och skulle ge oss i väg och då började det regna ordentligt och sen efter en stund så öste det ner ännu mer. Så var bara en slinga på ca 1,8 km med blandat skritt och trav sen gick hem dygnblöta.

Imorgon bär det iväg till Ökna skolan och Fjordhäst SM. Det skall bli så kul att kolla på alla fina fjordingar och träffa alla vänner. Tyvärr så får ju Atte inte följa med då vi ej kvalade, men liten tröst är väl att det inte är så många som kvalar till SM sin första tävlingssäsong.

  • Kommentarer(0)//atari.hovar.com/#post253