Atari´s blogg!

Atari´s blogg!

Atari´s blogg!

Denna bloggen handlar om fjordhästen Atari som är född 2006 e: Kim Hero 221 u: Tindra 3093 ue: Knast Halsneas 173 i bloggen kan även Gusten född 83 e: Ene 55 u: Freja 1828 ue: Frippe 91 nämnas. Atari är min framtida allround och tävlingshäst och Gusten var min första häst som jag ägt. Gusten togs bort pga ålder hösten 2011 då hann var 28 år gammal, han kommer alltid ha en speciellt plats i mitt hjärta

Nya tränare

UtbildningSkapad av Linda sön, december 08, 2013 21:47

Har äntligen en bra dator hemma igen så kanske så kan bloggen leva lite igen. Har inte skrivit på länge men det har hänt en hel del.

Förra söndagen så testade jag rida för en ny tränare. En kille som tränar och tävlar både dressyr och western, westernklubben har tagit honom till stallet så var på hemmaplan och det är ju bekvämt. Skulle ha ridit tillsammans med en tjej men lastningen av hästen gick inte så bra så vart en timmes privatlektion istället. Tränade mycket på grunder och han skall bli stabil i formen. Höll innertygeln stabil och tog igenom halvhalterna på ytter och samtidigt såg till att han gick fram och det fungerade bra och man kände verkligen att det klickade till och hästen blev mjuk. Olika svårt i bägge varven och svårast var det i galoppen för han har inte riktigt styrkan att korta sig så mycket där. Riktigt roligt lektion var det och riktigt skoj att känna den där känslan när hästen verkligen är med en. Tränaren sa också att han trodde att Atari kommer kunna gå medelsvår dressyr med rätt träning och det är ju skoj. Har en till träning inplanerad till för denna tränaren sen får man se om han kommer tillbaks fler gånger. Har en bra hemmatränare i stallägaren också men tror det är bra att träna ibland för flera.

Idag så var det dags för en ny tränare igen men denna gången en körtränare E som kom till mitt stall. Selade Atte och han tittade så selen satt bra sen gick vi ut för spänna för. Han tog Atte och försökte backa in honom mellan skaklarna och efter nått försök så gick det bra och Atte stod kvar så jag spände för. Han nya skaklar på vagnen så blev lite pyssel innan E tyckte det var okej. Jag satte upp och körde till volten, första biten så taktade Atte lite mest för han tyckte det var skoj tror jag. Sen körde E honom på volten i både skritt och trav och provade även en galopp. Atte skötte sig bra men E tyckte han bet sig fast lite i betet och att han var stelare i ena varvet så flyttade ner tömmen på bettet. Var kul att sitta bredvid och se hur sin häst kan gå fint och slippa vara nervös. Sen körde vi runt på hela gården, runt på baksidan och runt ovalbanan som ligger vid hagarna. Fast hästarna sprang och frustade i hagen så brydde sig inte Atte, sen tog vi en lite sväng ute också men då märkte man att Atte blev trött för i backen så ville han bara skritta. Åkte hem och lossade vagnen och så passade vi på att fixa skaklarna så det var lite kortare och skulle sitta lite bättre. Det var riktigt skoj att får hjälp av en duktig kusk och se han bara sitta upp och kräva saker och Atte svarade bra på det och speciellt att han inte mesar och för så försiktigt som jag kan bli ibland. Jag var bara lite nervös precis när vi körde iväg och jag körde men annars var jag lugn och nu är jag taggad på att köra mera. Måste dock ha medhjälpare när man spänner för och det kan ju vara bra att köra ett tag med medhjälpare så man känner sig lite trygg.

En kompis dotter som är 8 år rider Atte varannan vecka och jag är deras ridlärare. Jätteskoj att se de för hon är jätteduktig och tycker det är så kul och Atte är så snäll mot henne. Tuff är hon också så hon travar på själv i ridhuset och vi övar på rida mellan koner, olika ridvägar och av och igångsättningar. När man inte är vann att ge lektioner så märker man att det som är så självklart för en annan är ganska svårt att lära ut till andra och man får tänka till hela tiden men när man ser hennes leende så är det värt det.

Var en sväng ner till Globen och såg lite dressyr och såg speciellt clinicen med Lussan, Tinne och en mentalcoach Kjell. Var verkligen intressant och gav en tankeställare och inspiration. En ganska snabb runda i annexet slutade med ett nytt vintertäcke från Börjes, ländtäcke från Agria och en stallbok.  • Kommentarer(0)//atari.hovar.com/#post256