Atari´s blogg!

Atari´s blogg!

Atari´s blogg!

Denna bloggen handlar om fjordhästen Atari som är född 2006 e: Kim Hero 221 u: Tindra 3093 ue: Knast Halsneas 173 i bloggen kan även Gusten född 83 e: Ene 55 u: Freja 1828 ue: Frippe 91 nämnas. Atari är min framtida allround och tävlingshäst och Gusten var min första häst som jag ägt. Gusten togs bort pga ålder hösten 2011 då hann var 28 år gammal, han kommer alltid ha en speciellt plats i mitt hjärta

Året 2013 och 11,32%

Fjordingen AtariSkapad av Linda tis, december 31, 2013 22:45

Då var 21013 över och det är dags för en liten tillbaka blick. Målen för året var följande:

Atari:
Få ordning på vänster galoppen
Kvala till öppna klasserna på Fjordhäst SM (Sätter målet på öppna klassen och kommer jag till SM klass så är det bonus)
Ta upp körningen och ev komma iväg på någon tävling
Komma iväg på bruksridningstävling
Svenska fjordhästföreningens prestationsmedaljer

Jag:
Köpa lägenhet och flytta till Norrland på riktigt
Må bra och hitta på roliga saker som jag mår bra av

Vänstergaloppen har jag fått ordning på och den är nästan bättre än höger men han behöver ha mer styrka i kroppen.
Tyvärr kvalade vi inte till årets SM men är redan nu kvalad till bruksridningen i SM i Töreboda 2014.
Har kört två gånger och skall köra mer men pga is så har det inte blivit det tunt jul.
Jajamensan, två starter och det resulterade i 2a i DM och delad 1aplats i uttagningen för ÅFF- Så placerad i alla starter J
Inga prestationsmedaljer än men ev kan jag ansöka i bruksridningen.
Köpt lägenhet har jag gjort och trivs superbra i den.
En del roliga saker har det blivit och nästa år hoppas jag på fler.

2013 är året som Atari och jag debuterade på tävlingsbanorna i dressyr och Bruksridning och det har varit lite blandade resultat. Första tävlingen i vår var inte lyckad då jag red fel och Atte dog inne på banan och jag red verkligen slarvigt. Men sen har vi övat och tävlat lite mer. Näst sista tävlingen nu på hösten så var det på hemmaklubben på Tanne och tävlingen gick utomhus. Känslan var bra och målet för LB:2 var 55% men snubblade lite på mållinjen och hamnade på 54,10% Sista tävlingen så åkte vi till Sundsvall och fick sova över hos M. Hade utmärkt hjälp av henne på framridningen och det kändes bra. Men tyvärr så dog han lite när vi kom in i ridhuset och jag försökte få honom att galoppera på lite innan vi fått startsignal men det räckte inte och i ena galoppen så saktade han av för tidigt och även denna gång så snubblande vi på mållinjen och fick 54,50%. Så typiskt men vi tar igen det i vår. Roligt var att M dömde ju oss på våran första tävling i vår och var ju med på sista och fick höra att vi utvecklats mycket sen dess och räknar jag ut det så höjde vi oss 11,32% från första till sista start och det är jag så nöjd med.

Bruksridningen har det gått bättre med och gjort två starter och varit placerad på bägge. Första starten var på distriktmästerskapen. Red en okej rund med lite missar men kändes okej. Sen var det lång lång väntan till prisutdelningen och innan man fått resultatet, av 7 starter så kom jag 2 och var så glad, första gången jag varit placerad. Andra tävlingen var i Jättendal och uttagningen för Ångermanlandsfjordhäst förening. Tre ekipage och för min del var det lite missar i vändning i trångt utrymme, backningen och rev nån boll i serpentinerna. Men slutade på delad 1 plats och det kan man ju inte vara missnöjd med. Andra ekipaget skall inte hoppa så jag är uttagen och skall representera ÅFF i bruksridning i sommar på fjordhäst SM i Töreboda. Så glad för detta!

En bra sak som jag gjorde detta året var att lämna Atte på tillridning hos M i två veckor. Bra dels för jag fick lite paus och fick samtidigt se vad han kunde göra, fick se bilder varje dag vad de gjorde och han är fin min kille och han kan minsann gå fint också. Dels är det jättebra att någon med mer tävlingsrutin och är väldigt duktig att prata med och som känner hästen så man kan få lite tips.

Nu ser vi fram emot 2014 och hoppas att det skall gå ännu bättre för oss det året!

Bild från sista tävlingen i Sundsvall  • Kommentarer(0)//atari.hovar.com/#post259