Atari´s blogg!

Atari´s blogg!

Atari´s blogg!

Denna bloggen handlar om fjordhästen Atari som är född 2006 e: Kim Hero 221 u: Tindra 3093 ue: Knast Halsneas 173 i bloggen kan även Gusten född 83 e: Ene 55 u: Freja 1828 ue: Frippe 91 nämnas. Atari är min framtida allround och tävlingshäst och Gusten var min första häst som jag ägt. Gusten togs bort pga ålder hösten 2011 då hann var 28 år gammal, han kommer alltid ha en speciellt plats i mitt hjärta

Fjordhäst SM, tillridning och nytt stall!

UtbildningSkapad av Linda ons, augusti 07, 2013 15:04

Det har hänt en hel del sedan sitt jag skrev. Semestern nere hos syrran var bra och Atte trivdes bra på betet tillsammans med shettisarna. Vi var ett litet gäng som red på mornarna innan det blev för mycket mygg och det var lite blandat med ridhus/ridbanan och ute i skogen. Lånade hem en Globus Loke allround sadel och testade. Sadeln var okej men lite hård men för smal för Atte. Blir att leta vidare.

Var nere på Fjordhäst SM på Ökna skolan och det var som vanligt väldigt trevligt att titta på fina hästar och träffa alla människor. Årets tävlingar var väldigt bra arrangerade och tävlingsplatsen med boendet på elevhemmen som låg nära tävlingarna var toppen. Var väldigt fina hästar i dressyren så blir att träna hårt inför nästa sommar. Bruksbanan och precisionsbanan var också väldigt bra byggd så vi i publiken kunde följa med ekipaget hela vägen. Man kan säga att det var ett par väldigt trevliga dagar med fint väder och längtar redan till nästa år.

På vägen hem från semestern så lämnade jag Atte hos Moa i Sundsvall som hade honom på tillridning i två veckor. Atte fick gå i hagen bredvid hennes två fina unga fjordston och Atte verkade trivas bra där. Var kul att se dagliga bilder och läsa uppdateringar på facebook om vad de gjorde. Fick beröm för en väluppfostrad häst och det känns ju bra att få lite kvitto att man lyckats med hans uppfostran och inridningen. Väldigt nyttigt att få lite bekräftelse att man inte varit helt ute och cykla med hans utbildning, sen tycker jag att det var bra med en paus för min del och få lite motivation. Mer om Moa kan man läsa på hennes blogg http://www.moabelin.n.nu/blogg

Mitt i tillridningsperioden så hämtade jag honom och tillsammans med Moa for till Jättendals ridklubb och hade kickoff för Ångermanlandsläns fjordhästförening. Vi var bara tre ekipage som bodde över och tillsammans tränade på bruksridning och dressyr. Bruksridningen var jätteskoj tyckte bägge och tror det passar Atte jättebra för han är lugn men gillar lite utmaningar så nu är målet att kvala till SM klassen nästa år. Fick tillfälle att provrida en Crown Grandee allround på Atte och den gillade jag så nu skall jag försöka hitta den sådan.

I söndags så for jag till Sundsvall för hämta hem Atte. Har varit nyttigt att ha honom på lite tillridning och Moa har skött honom på bästa sätt men man saknar ju sin prins. Innan vi for hem så red Moa honom på planen och visade lite hur hon jobbat och sen fick jag hoppa upp. Han kändes jättefin och nu fick jag provrida ytterligare en sadel men denna gång en Crown Jessica dressyrssadel och den var bra och trivdes i den och kändes inte alls som jag trillade framåt i den som jag gör med min Morris & Nolan. Så här i efterhand så är det en del tecken på att min sadel inte passar mig och Atte helt optimalt och det är ju synd när man köpt en väldigt dyr sadel för två år sedan som dessutom är mjuk och skön. Så nu sitter jag och surfar sadlar för fullt och önskar att man hade mer pengar än man har. Nåja resan hem med Atte gick utan problem och vi åkte direkt till vårat nya stall som heter Vålbacken och ligger utanför Brunflo, Östersund. Atte fick komma ut på bete med nya kompisar och ihopsläppet gick utan problem.

Orsaken till stallflytt är att vårat gamla stall har blivit uthyrt till en skola med ridutbildning och möjligheten att stå kvar fanns med då flytta ut i utestallet och ingår det att ta hand om skolhästarna på kvällarna och helgerna och det tyckte jag inte var intressant. Så jag och två till flyttar till anläggningen i Vålbacken. Stallet är på ca 15 boxar och så är det ingång från stallet till ridhuset. Det finns det en ovalbana och en stor utebana på kanske på 80x60 och förhoppningsvis så finns det bättre utevägar där. Kom dit i söndags kväll och det verkar vara bra trevligt folk där och tror vi kommer att trivas. Just nu går hästarna ute på bete fortfarande men stödfodras med hö pga lite bete och kommer nog stallas in i slutet av månaden.

Måndagen så var jag bara uppe i hagen och sprayade Atte med flugspray och kollade att han mådde bra. Då var det var två hästar i hagen och det var lugnt men sen fick jag höra att ena hästen och Atte hade bråkat så den fick ett sår på benen och boxvila, Atte har lite bitmärken men inga skador som tur är.

Igår så skulle jag rida ut med två tjejer i stallet men vart så mycket regn så blev en tur i ridhuset och Atte var så seg, ville inte går fram alls och så hade jag inte sporrar eller spö så kunde inte peta till honom heller. Men nu när jag provridit andra sadlar så märker jag att min inte är optimal så vill ha en ny typ nu!

Idag och resten av veckan kommer vi rida ut och kanske leka med lite galopp på stora utevolten och sen lördag är det tävling LB:2 i Strömsund.  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.