Atari´s blogg!

Atari´s blogg!

Atari´s blogg!

Denna bloggen handlar om fjordhästen Atari som är född 2006 e: Kim Hero 221 u: Tindra 3093 ue: Knast Halsneas 173 i bloggen kan även Gusten född 83 e: Ene 55 u: Freja 1828 ue: Frippe 91 nämnas. Atari är min framtida allround och tävlingshäst och Gusten var min första häst som jag ägt. Gusten togs bort pga ålder hösten 2011 då hann var 28 år gammal, han kommer alltid ha en speciellt plats i mitt hjärta

Tappskop och ny sadel!

Fjordingen AtariSkapad av Linda fre, augusti 23, 2013 10:24

I helgen har jag stått i nya stallet i tre veckor och tiden går så fort. Trivs väldigt bra i stallet och tror vi kommer ha det bra där i vinter. Hästarna har gått ute i beteshagen en liten bit från stallet och blivit stödfodrade med hö men nu har alla flyttat ner till vinterhagarna men går fortfarande ute. Atte har fått sällskap av två stallkompisar H och R från gamla stallet, så nu går de tillsammans i vinterhagen och går på fritt tillgång på hö (finns inget att beta i hagen). Atte har senaste dagarna gått upp lite i vikt men absolut ingen fara än. Har fått flera kommentarer om Atte att folk är så förvånade att se en fjording i trim. Lite lustigt tycker jag då han precis gått upp ett par kilo och så är jag van att se fina fjordingar i trim men folk har väl mest sett tjocka fjordisar. Kul att de tycker han är fin och i trim så suger åt mig lite äran där.

Det har blivit lite motion av Atte men vi fick en tappsko precis fredagskvällen innan tävlingen och han ömmade så blev tyvärr bara att ställa in tävlingen, surt sa räven. Men tappsko, sadel som inte sitter hundra och transport som jag måste kolla golvet på så vart det för mycket så avbokade istället. Sen fick det bli lite vila innan vi fick på en ny sko igen. Men vi har testat utebanan och ridhuset och de är helt okej, men försöker undvika ridhuset så mycket jag kan då det säkert kommer bli en del i ridhuset i vinter. Red dock barbacka i ridhuset en dag för testa, aldrig suttit på honom barbacka så tyckte ridhuset var bra plats att börja. Bekvämt var det men inte riktigt lika bekväm som Gusten var, älskade gamla Gusten. Dock så fick jag inte till vänstergaloppen då heller och var den dagen bered att ge upp och inse att jag inte kan rida min häst och likbra att sälja.

Ett par dagar efter så hämtade jag ut min nya dressyrsadel Crown Jessica och fick då tillbaks lite av känslan. Provred först en hoppsadel HDR och den var okej tyckte jag. Satte av och sadlade om med Jessican och upp i sadeln igen och första känslan var ”Aha så här skall det vara” Den gick att sitta i traven ordentligt och Atte travade på framåt och verkade trivas med.

Dagen efter så red jag på stora utebanan och testade HDRen igen. Red lite bommar och ett väldigt lågt plank som jag vågade ta i galopp, brukar bara våga travhoppa. Men har lite problem med att sitter jag i galoppen så slutar jag driva innan hindret och Atte saktar av och står jag i lättsits så hoppar jag av Atte för tidigt men det är ju väldigt låga hinder. Men övning och tydligen så skall jag inte titta på hindret utan längre fram så skall det bli bra. Dock är jag förvånad över mig själv, är så hoppsugen och vill sänka muren och hoppa den. Konstigt att nått så kul kan samtidigt vara så skrämmande men skall nog ta och hoppa lite. Tyvärr så blir det inget köpa av HDR för den är för flatback så får inget stöd och fick ont i knät. Får jag sålt min Morris & Nolan dressyrsadel så skall det förhoppningsvis bli en allroundsadel och då jäklar skall vi hoppa.

Två 1,5 timmars uteritter har det också blivit tillsammans med en tjej i stallet som rider western. Vi red två olika vägar och det verkar ju finnas en del olika och det är skoj, Frösön var verkligen begränsad med det. Här om kvällen red vi Överbyvägen och det var underbar utsikt över vattnet och vägen gick både i skogen och på ängar som det gick att trava på. Atte vara ganska snubblig för dagen men han är väldigt trött nu också och skulle behöva stå inne och vila lite. Var ett ställe vi gick förbi kohagen och det var kossor med bjällror precis vid staketet och de var jättenyfikna och när de sprang under vägen vi stod på och kom upp på andra sidan oss så vart Atte lite stressade men vi tog oss förbi.

Finns ett ställe man kan ner till vattnet och bada med hästarna så vi promenerade dit en dag och så klart var det ju vågor på vattnet just då med bara lite övertalning så gick Atte i. Roligast var när han skulle dricka så kom en våg och han rycker upp med huvudet och kollar på mig med en min som sa ”vad gör du” haha han är så söt min kille. Andra gången vi var där nere så plaskade han i utan problem så vi skall rida ner där och kolla lite mer.

I helgen skall jag kolla golvet på min transport och se om det är i dåligt skick. Jag har bestämt mig för försöka sälja det , en Kylingekärra -91 men vet inte riktigt om jag skall byta in det eller om man skall sälja privat. Har suttit många timmar nu och surfat släp och kravet är boggie och integrerad sadelkammare och okej lastvikt. Har nog fattat lite tycke för Cheval släpen, Umesläpen och väldigt fina men lite för dyra tyvärr. Men hoppas att kunna vänta med köpet till våren. Tips angående ris och ros på olika släp mottages gärna! Först och främst skall jag sälja min sadel, en Morris & Nolan Gold Collection uttagen juli 2011 med bom 35 som är i väldigt bra skick. Nyköpt för 20800:- Hoppas hoppas att jag får den såld!!!

I helgen skall jag och en westerntjej i stallet bygga bruks/trail/miljö bana och öva. I slutet på september är det DM i bruksridning och vi skall ju försöka kvala till SM. Sen söndag ör det dressyrträning för A på Tanne. Så fullspäckad helg men rolig.  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.