Atari´s blogg!

Atari´s blogg!

Atari´s blogg!

Denna bloggen handlar om fjordhästen Atari som är född 2006 e: Kim Hero 221 u: Tindra 3093 ue: Knast Halsneas 173 i bloggen kan även Gusten född 83 e: Ene 55 u: Freja 1828 ue: Frippe 91 nämnas. Atari är min framtida allround och tävlingshäst och Gusten var min första häst som jag ägt. Gusten togs bort pga ålder hösten 2011 då hann var 28 år gammal, han kommer alltid ha en speciellt plats i mitt hjärta

T Träning!

UtbildningSkapad av Linda mån, december 16, 2013 09:10

Senaste veckan har det varit ganska lugnt på hästfronten, jag har sovit dåligt och inte mått så bra. Men lite har det hästaktivitet har det blivit. Tisdagen så red kompisens dotter och jag höll lektion som vanligt. Red över lite bommar och tränade på att stå i lätt sits över bommarna och ibland rida lätt, lätt som en plätt för duktiga ryttarinnan. Avslutade med att skritta och trava runt på ovalbanan ute i snön, för säkerhets skull så satte jag på grimskaft på Atte men det hade ju inte behövts men säkerhet framför allt när det är unga ryttare.

Onsdagen så red jag i ridhuset och första minutrarna så kändes det som jag inte alls kunde rida men så sa jag åt mig själv att skärpa till mig och sträckte på mig och red istället för åka häst. Det gick mycket bättre då och det var ju skoj, tränade på det vi gjorde sist på T träningen och det gick hyfsat i skritt och trav men i galoppen så blir det svårt och han blir ganska öppen i formen. Körde en del galopp och framför allt höll galoppen och lät han inte sakta av. Längtar tills bra underlag ute så man kan galoppera lite på stora utevolten eller på ovalbanan för ahn behöver få upp kondisen och styrkan.

Söndagen så var det dags för T träning igen. Denna gången red jag med M som har häst på gården som rider western så vi red olika men stilar men gick bra för man red en stund och sen fick man pusta lite så red den andra och så red man lite själv och T slängde ett öga på oss. Samma arbete som förra gången och han svarar fortare denna gången och kommer till arbete snabbare. Sen galoppen, höger är lättare måste bara se till att han svarar fortare att ger jag galoppskänkel så skall han fatta nu och inte om ett par meter. Vänster fattar han men svår att hålla ihop och ställa honom. Går ju lättare om jag sitter som jag skall och inte lutar mig framåt men känslan är att jag sitter och lutar mig jättemycket bakåt i den galoppen men enligt T så blir jag rak då så känslan luras lite. På slutet blev det en stund utan stigbyglar och tränade på att öka traven på långsidorna utan att han skall tappa formen. Sen som avslutning så gick vi upp på pallen lite och ville att han skulle stå still med alla fyra hovar på pallen och första försöket så gick det men sen stressade han över lite och då tog vi det steg för steg och halt i mellan och så stog han lugnt där på pallen med alla fyra igen. Fick även tips att träna på ryggningen i bruksridningen på samma sätt och ta steg för steg så han inte stressar igenom det. Kul lektion och får se om T kommer tillbaks och har fler träningar. Han tyckte att med mer kondis och styrka och kanske få bort magen lite så kommer han gå LA i vår.

Nu är det en som kallat Atte tjock och en som sagt att han har lite bukmage och visst ett par kilo kan han gå ner, han var finare på betet i somras men vill inte byta hage på honom för det fungerar så bra och de har ju fritillgång och jag tycker det är skönt när de är ute många timmar. Blir det bra underlag ute så kan man ju rida mer ute och på utebanan och träna mer kondis och då blir det ju lite roligare också. Köra är ju även bra för kondisen men just nu är det is med snö över så måste blir lite bättre underlag först. Men först så blir det vila i ett par dagar då jag jobbar i Stockholm denna veckan.  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.